Lime & honungspenslade kycklingspett
Lime & honungspenslade kycklingspett
recipe
City Gross
35 min

Lime & honungspenslade kycklingspett

Ingredienser

  • 2 msk raps/matolja
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 st lime
  • 3 msk honung
  • 1 msk japansk soja
  • 550 g kyckling i strimlor
  • träspett
  • bakplåtspapper
  • 4 dl ris
  • 140 g ananas
  • 0.5 st gurka
  • 70 g spenat
  • 2 dl yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda olja, sambal oelek, limesaft, honung och soja. Lägg i kycklingen och låt den marinera i 10 min.
  3. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  4. Trä kycklingen på spett. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Laga i ugn ca 20-25 min. Vänd efter halva tiden.
  5. Häll av spadet och skär ananasen i tärningar, tärna gurka. Blanda med spenat i en skål.
  6. Servera med en klick yoghurt.
Tips från oss

Om du vill kan du även trä ananas på spetten med kycklingen, det är bara att varva.

Varnings ikonAnslutningsproblem