Marinerad kycklingfilé, het ljummen kålsallad med lime och ingefära
recipe
City Gross
60 min

Marinerad kycklingfilé, het ljummen kålsallad med lime och ingefära

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 1 st lime, skalet
  • 600 g kycklingfilé
  • 3 msk raps/matolja
  • 0.25 st röd chili
  • 2 msk honung
  • 1 msk japansk soja
  • 1 st lime, saften

Kålsallad

  • 300 g vitkål
  • 0.5 st rödlök
  • 0.25 st röd chili
  • 1 st aluminiumfolie
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm torkad ingefära
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk smör
  • 250 g nudlar

Sås

  • 75 ml japansk soja
  • 1 tsk honung
  • 1 msk sweet chili
  • 1 st vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Riv av skalet från limen och spara till kålsalladen. Skär kycklingfilén i tunna skivor. Blanda olja, hackad chili, limesaft, honung och soja. Lägg i kycklingen och låt den marinera i ca 30 min.
  2. Strimla kålen, skala och strimla löken. Finhacka chilin. Lägg allt på ett ark med folie. Skala och riv på vitlök, krydda med ingefära. Salta och klicka på smör. Låt ligga tills det är dags att grilla.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
  4. Gör såsen. Rör ihop soja, honung, sweet chili och riven vitlök.
  5. Grilla kålen och kycklingen. Kålen tar ca 10-15 på grillen. Den ska fortfarande vara lätt krispig när du äter den. Kycklingen behöver bara ett par minuter per sida. När kålen är klar, strö över rivet limeskal.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem