Marinerade kycklingspett med tomat-& sparrissallad
recipe
City Gross
35 min

Marinerade kycklingspett med tomat-& sparrissallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

254,00 kr

Ingredienser

  • grillpinnar
  • 800 g potatis

Marinad

  • 1 st vitlösklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk raps/matolja
  • 600 g kycklingfile
  • 250 g grön sparris
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 msk citron, saften
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 2 dl yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg träspetten i blöt.
  3. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  4. Gör marinaden. Rör ihop skalad och pressad vitlök, dijonsenap, dragon, honung, salt och olja i en skål och rör i kycklingen. Låt ligga i ca 10 min.
  5. Koka upp vatten till sparrisen, förväll den snabbt. Lägg sparris och delade tomater i en skål. Rör i olja, citronsaft, honung och salt.
  6. Trä kycklingen på spett, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Laga i ugn i ca 10-15 min. Vänd efter halva tiden.
  7. Servera med en klick yoghurtcitron.
Tips från oss
Är du sugen på att grilla så är denna rätt som gjord för grillen

Varnings ikonAnslutningsproblem