Marockansk kycklinggryta med ras el hanoutMarockansk kycklinggryta med ras el hanoutMarockansk kycklinggryta med ras el hanoutCook Time: Yield: 4Ingredients:kycklingbröstfilérapsoljagul lökkörsbärstomatpotatisras el hanoutvitlökvattensaltgröna olivermorötterrucolaInstructions:
  1. Dela kycklingen i bitar, bryn den i olja i en gryta tills den fått fin färg.
  2. Skala och hacka löken, dela tomaterna, skala och kvarta potatisen.
  3. Rör i lök, tomater, potatis, ras el hanout och pressad vitlök. Häll på vatten så det nästan täcker. Låt koka upp, sänk sedan värmen så det småputtrar. Lägg på locket och låt sjuda i ca 35 min. Smaka av med salt. Rör i oliver.
  4. Servera med strimlade morötter och rucola.
Marockansk kycklinggryta med ras el hanout
recipe
City Gross
45 min

Marockansk kycklinggryta med ras el hanout

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g kycklingbröstfilé
  • rapsolja
  • 1 st gul lök
  • 250 g körsbärstomat
  • 800 g potatis
  • 1.5 msk ras el hanout
  • 2 klyftor vitlök
  • vatten
  • salt
  • 1 burk gröna oliver
  • 200 g morötter
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar, bryn den i olja i en gryta tills den fått fin färg.
  2. Skala och hacka löken, dela tomaterna, skala och kvarta potatisen.
  3. Rör i lök, tomater, potatis, ras el hanout och pressad vitlök. Häll på vatten så det nästan täcker. Låt koka upp, sänk sedan värmen så det småputtrar. Lägg på locket och låt sjuda i ca 35 min. Smaka av med salt. Rör i oliver.
  4. Servera med strimlade morötter och rucola.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Häll i hälften av kryddan först och fyll på med mer smak efterhand.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem