Minestrone med mozzarellabaguetteMinestrone med mozzarellabaguetteMinestrone med mozzarellabaguetteCook Time: Yield: 4Ingredients:potatismorötterpalsternackarotselleripurjolökzucchinismörkycklingfilévattenkycklingfondkörsbärstomaterpastablandade bönorpestosaltsvartpepparbaguettermozzarellarucolaInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och tärna potatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Dela purjolök i bitar och tärna zucchini. Smält smör i en gryta, stek allt utom zucchini i ett par minuter.
  3. Dela kycklingen i bitar. Rör ner den i grytan och låt den steka med en liten stund. Rör i vatten, fond, tomater och pasta. Låt allt sjuda i ca 10-15 min tills pastan och rotsakerna är klara.
  4. Dela baguetterna på längden, lägg på strimlad mozzarella. Laga i ugn ca 5-10 min. Toppa med rucola.
  5. Rör i zucchini, avrunna bönor och pesto i soppan. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
Minestrone med mozzarellabaguette
recipe
City Gross
35 min

Minestrone med mozzarellabaguette

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 200 g potatis
  • 400 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 200 g rotselleri
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st zucchini
  • smör
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 liter vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 250 g körsbärstomater
  • 160 g pasta
  • 125 g blandade bönor
  • 80 g pesto
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st baguetter
  • 125 g mozzarella
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och tärna potatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Dela purjolök i bitar och tärna zucchini. Smält smör i en gryta, stek allt utom zucchini i ett par minuter.
  3. Dela kycklingen i bitar. Rör ner den i grytan och låt den steka med en liten stund. Rör i vatten, fond, tomater och pasta. Låt allt sjuda i ca 10-15 min tills pastan och rotsakerna är klara.
  4. Dela baguetterna på längden, lägg på strimlad mozzarella. Laga i ugn ca 5-10 min. Toppa med rucola.
  5. Rör i zucchini, avrunna bönor och pesto i soppan. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det är gott att gnida in bröden med lite vitlök innan du lägger på mozzarellan. Har du en krämig balsamvinäger är det gott att ringla den över baguetten.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem