Mixed grill - taco style
Mixed grill - taco style
recipe
City Gross
60 min

Mixed grill - taco style

Ingredienser

  • 4 st kycklingklubbor
  • 600 g ryggbiff
  • 4 st kycklingfiléer

Rub

  • 3 msk chiliflakes
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk färsk koriander
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk timjan
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk flingsalt

Salsa

  • 6 st tomater
  • 1 st röd chili
  • 1 st lime
  • 0.5 st färsk koriander
  • 2 st vitlöksklyfta

Guacamole

  • 2 st avokado
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 st lime
  • 1 st röd chili
  • salt
  • peppar

Vitlökssås

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 dl riven ost
  • 185 g majs
  • 35 g salladsmix
  • 1 st röd lök
  • 1 st rädisor, i strut
  • 8 st tortillas
  • 8 st tacoskal

Gör så här

  1. Blanda ihop kryddorna och gnid in köttet. Grilla köttet på varm grill.
  2. Rör ihop guacamole i en mortel. Dela avokadon och lägg ner. Lägg ner vitlök och pressa i saft från lime. Hacka chili och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör salsan i en mixer. Dela tomaterna på hälften. Skär av det gröna på chilin och lägg i tillsammans med vitlök och koriander. Pressa i saft från lime. Mixa ihop och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg crème fraiche i en skål och riv i vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera köttet tunt skivat tillsammans tortillas, hårda tacoskal och lägg i salsa, guacamole, skivade grönsaker, sås, riven ost, sallad och majs.

Varnings ikonAnslutningsproblem