
Nasi goreng med nudlar
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 250 g äggnudlar
- 1 st röd paprika
- 1 st broccoli
- 2 tsk rapsolja
- 550 g minutkyckling, strimlad
- 1 förp hoisinsås
- 0.5 msk kycklingfond
- 1 dl vatten
- 0.5 msk ketjap manis
- 1 tsk chili flakes
- 4 st ägg
- 1 st knippe salladslök
Gör så här
- Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla paprika och broccoli (inkl. stammen).
- Hetta upp olja i en djup panna. Stek kycklingstrimlorna tills de är nästan genomstekta. Blanda ner grönsakerna och låt dem steka med tills de fått färg. När kycklingen är genomstekt, blanda ner hoisinsås, fond, vatten och nudlar och låt fräsa med tills allt är varmt. Smaka av med ketjap manis och chili flakes.
- Häll upp lite vatten i botten av en stekpanna och stek äggen.
- Lägg upp nasi goreng i skålar och toppa med ägg och strimlad salladslök. SmartPoints/portion: Grön plan:13 Blå plan:10 Lila plan:10
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
I vissa Nasi goreng-traditioner ska man steka äggen till en omelett, sedan strimla den och servera överst i pannan. Välj din favorit! Det är gott med lime till och gillar du hetta kan du smaksätta med sriracha eller annan chilisås.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna