Pad thai
Pad thai
recipe
City Gross
45 min

Pad thai

Ingredienser

  • 250 g nudlar
  • 2 st gula lökar
  • olja till stekning
  • 550 g strimlad kyckling
  • 3 msk vatten
  • 1 st lime
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk ostronsås
  • 1 tsk socker
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 2 st ägg
  • 2 dl jordnötter
  • 1 st färsk koriander
  • 150 g alfagroddar
  • 1 st knippe salladslök

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
  2. Skala och skiva lögen. Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken. Stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg.
  3. Gör såsen: blanda ihop vatten, pressad lime, soja, fisksås, oystersås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili.
  4. Blanda ner nudlar.
  5. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem, låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.
  6. Hacka jordnötter och koriander. Toppa nudlarna jordnötter, koriander, alfa alfagroddar och strimlad salladslök

Varnings ikonAnslutningsproblem