Pannbiff på kyckling med löksky och kokt potatis
recipe
City Gross
35 min

Pannbiff på kyckling med löksky och kokt potatis

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
192,40 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 4 msk ströbröd
  • 2 tsk dragon
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 st gul lök
  • 500 g kycklingfärs
  • smör till stekning
  • olja till stekning

Löksky

  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlösklyfta
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk mjöl
  • 3 msk soja
  • 3 dl vatten
  • 1 msk mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk smör

Sallad

  • 200 g morötter
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Blanda ägg, mjölken, och ströbrödet i en skål. Smaksätt med dragon, salt, peppar. Låt det svälla några minuter. Riv i löken och blanda färsen till en jämn smet.
  3. Forma färsen till små biffar och stek i smör och olja, lägg upp biffarna på ett fat.
  4. Skala och skiva löken, vitlök tunt. Smält smöret och fräs löken mjuk. Pudra över mjölet, och rör om. Häll på soja, vatten och mjölk. Låt det hela koka upp och puttra i 4-5 min. Smaksätt såsen med salt och svartpeppar, ”blanka” av såsen med smöret.
  5. Lägg i biffarna och låt de sjuda i den varma i såsen innan servering.
  6. Skala och slanta ner morötterna med en osthyvel. Blanda dem med vinäger och olivolja, salta och peppra.
Tips från oss
Om du har worcestersås hemma kan du smaksätta lökskyn med några droppar.

Varnings ikonAnslutningsproblem