Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Pannbiff på kyckling med löksky och kokt potatisPannbiff på kyckling med löksky och kokt potatisPannbiff på kyckling med löksky och kokt potatisCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisäggmjölkströbröddragonsaltvitpeppargul lökkycklingfärssmörgula lökarvitlöksmörmjölkinesisk sojavattenmjölksaltsvartpepparsmörmorötteräppelcidervinägerolivoljasaltsvartpepparrapsoljaInstructions:
  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Blanda ägg, mjölk och ströbröd i en skål. Smaksätt med dragon, salt och peppar. Låt det svälla några minuter. Riv i löken och blanda färsen till en jämn smet.
  3. Forma färsen till små biffar och stek i smör och olja, lägg upp biffarna på ett fat.
  4. Skala och skiva löken, vitlök tunt. Smält smöret och fräs löken mjuk. Pudra över mjölet, och rör om. Häll på soja, vatten och mjölk. Låt det hela koka upp och puttra i 4-5 min. Smaksätt såsen med salt och svartpeppar, ”blanka” av såsen med smöret.
  5. Lägg i biffarna och låt de sjuda i den varma i såsen innan servering.
  6. Skala och slanta ner morötterna med en osthyvel. Blanda dem med vinäger och olivolja, salta och peppra.
  7. Servera.
Pannbiff på kyckling med löksky och kokt potatis
recipe
35 min

Pannbiff på kyckling med löksky och kokt potatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 4 msk ströbröd
  • 2 tsk dragon
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 st gul lök
  • 500 g kycklingfärs
  • smör
  • rapsolja

Löksky

  • 1.5 st gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk mjöl
  • 3 msk kinesisk soja
  • 3 dl vatten
  • 1 msk mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk smör

Sallad

  • 200 g morötter
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Blanda ägg, mjölk och ströbröd i en skål. Smaksätt med dragon, salt och peppar. Låt det svälla några minuter. Riv i löken och blanda färsen till en jämn smet.
  3. Forma färsen till små biffar och stek i smör och olja, lägg upp biffarna på ett fat.
  4. Skala och skiva löken, vitlök tunt. Smält smöret och fräs löken mjuk. Pudra över mjölet, och rör om. Häll på soja, vatten och mjölk. Låt det hela koka upp och puttra i 4-5 min. Smaksätt såsen med salt och svartpeppar, ”blanka” av såsen med smöret.
  5. Lägg i biffarna och låt de sjuda i den varma i såsen innan servering.
  6. Skala och slanta ner morötterna med en osthyvel. Blanda dem med vinäger och olivolja, salta och peppra.
  7. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem