
Pastagratäng med kalkonbacon
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 250 g pasta penne
- 200 g kalkonbacon
- 1 st purjolök
- 1 klyfta vitlök
- 1.5 msk flytande margarin
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk 0,5%
- salt
- svartpeppar
- 0.5 förp riven ost 24%
- 0.5 st romansallad
- 100 g tomat
- 250 g morötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Koka pastan knappt färdig.
- Strimla kalkonbacon och purjolök, skala och finhacka vitlöken.
- Knaperstek kalkonbacon i en stekpanna, sänk sedan värmen och tillsätt purjolök, vitlök och margarin. Stek tills purjolöken mjuknar. Blanda sedan i mjölet och tillsätt därefter mjölken, lite i taget, under konstant omrörning så att såsen tjocknar.
- Stäng av plattan, smaka av med salt och peppar och tillsätt den rivna osten. Blanda såsen med den kokta pastan i en ugnssäker form. Gratinera i ugn ca 15 minuter.
- Servera med sallad, tomat och morötter. SmartPoints/portion: Grön plan:14 Blå plan:14 Lila plan:14
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Lägg gärna på folie efter halva tiden, pasta som sticker upp kan lätt brännas och bli torr. Om du väljer fullkornspasta, 100% fullkorn, kan du som följer Lila plan dra av 7 SmartPoints per portion.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna