Pekinganka med pannkakor
Pekinganka med pannkakor
recipe
City Gross
35 min

Pekinganka med pannkakor

Ingredienser

  • 0.5 tsk hel vitpeppar
  • 1 st stjärnanis
  • 0.5 tsk hela fänkålsfrön
  • 0.5 tsk hel kryddnejlika
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 2 msk smält smör
  • 1.5 msk ketjap manis
  • 2 st ankbröst
  • 1 st citron

Pannkakor

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2.5 dl vatten
  • matolja, till stekning
  • sesamolja, till pensling
  • 2 dl hoisinsås
  • 1 st purjolök
  • 1 st gurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mortla samman kryddorna med smör och ketjap manis. Skölj av ankbrösten och torka dem torra med hushållspapper.
  3. Skär ett rutmönster på fettkappan. Stek ankbrösten i en torr stekpanna med kappan neråt, vänd sedan och stek på andra sidan några min tills de fått fin färg. Pressa över citron och pensla över kryddblandningen. Sätt in i ugnen i ca 10 min, innertemperaturen ska vara 52 grader.
  4. Blanda samman mjöl, salt och socker i en bunke. Häll över kokande vatten och arbeta ihop degen. Låt degen svalna något innan den läggs upp på ett mjölat bakbord. Knåda degen slät och smidig, låt den sedan vila i ca 30 min.
  5. Dela degen i ca 15 bitar och kavla ut dem så tunt det går. Hetta upp en stekpanna med lite matolja och stek pannkakorna 1-2 min på varje sida.
  6. Servera med anka, hoisinsås, strimlad purjolök och strimlad gurka.

Varnings ikonAnslutningsproblem