Risnudelsallad med knapriga kycklingben
288.4
Risnudelsallad med knapriga kycklingben
recipe
City Gross
35 min

Risnudelsallad med knapriga kycklingben

Ingredienser

  • 1.2 kg kycklingben
  • 3 msk mango chutney
  • 200 g glasnudlar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 st lime, saften
  • 2 tsk socker
  • 2 msk sweet chili
  • 1 msk japansk soja
  • 200 g morötter
  • 1 st paprika
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st rödlök
  • 1 knippe rädisor
  • 100 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Pensla kycklingbenen med chutney. Lägg i en ugnsfast form och laga i ugn ca 35 min.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning-en. Spola dem med kallt vatten och klipp dem i bitar. Smaksätt sedan med sesamolja, olja, lime, socker, sweet chili och soja.
  4. Skala och strimla morötterna, strimla paprikan och gurkan, skär löken i tunna skivor, skiva rädisorna.
  5. Blanda alla grönsaker med nudlarna.
  6. Servera.
Tips från oss
Du behöver inte röra samman såsen med nudlarna utan du kan servera dem bredvid.

Varnings ikonAnslutningsproblem