Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Rostad kyckling med balsamicosås och spenatsalladRostad kyckling med balsamicosås och spenatsalladRostad kyckling med balsamicosås och spenatsalladCook Time: Yield: 4Ingredients:saltsvartpepparkycklingklubborsmörpotatisröd lökvitlöksklyftorolivoljaflingsaltoreganovispgräddevattenbalsamvinägerkycklingbuljongtärningoreganokinesisk sojamajsstärkelsevattenröd lökpaprikaspenatInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Salta och peppra kycklingen. Bryn dem runt om i smör. Medan den steker tvätta av potatisen och halvera den. Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i stora klyftor.
  3. Lägg kyckling, potatis, rödlök och vitlök i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Strö över oregano. Tillaga i mitten av ugnen ca 35 min.
  4. Blanda ingredienserna, utom maizena, till såsen i en kastrull. Koka upp och låt koka 3–4 min. Red med majsstärkelse.
  5. Skala och strimla lök. Kärna ur och strimla paprika. Lägg på ett fat tillsammans med spenat.
  6. Servera.
Rostad kyckling med balsamicosås och spenatsallad
recipe
35 min

Rostad kyckling med balsamicosås och spenatsallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 msk smör
  • 800 g potatis
  • 1.5 st röd lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 tsk oregano

Sås

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • 0.75 msk majsstärkelse
  • 1 msk vatten
  • 0.5 st röd lök
  • 1 st paprika
  • 35 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Salta och peppra kycklingen. Bryn dem runt om i smör. Medan den steker tvätta av potatisen och halvera den. Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i stora klyftor.
  3. Lägg kyckling, potatis, rödlök och vitlök i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Strö över oregano. Tillaga i mitten av ugnen ca 35 min.
  4. Blanda ingredienserna, utom maizena, till såsen i en kastrull. Koka upp och låt koka 3–4 min. Red med majsstärkelse.
  5. Skala och strimla lök. Kärna ur och strimla paprika. Lägg på ett fat tillsammans med spenat.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Ett lätt sätt att kolla så att kycklingen är genomstekt är att trycka ner en gaffel i den och sen pressa upp köttsaft. Är den genomskinlig så är du säker på att kycklingen är färdig.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem