Rostad kyckling med balsamicosås och spenatsallad
recipe
City Gross
35 min

Rostad kyckling med balsamicosås och spenatsallad

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
170,80 kr

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 msk smör
  • 800 g potatis
  • 1.5 st röd lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 tsk oregano

Sås

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • 0.75 msk majsstärkelse
  • 1 msk vatten
  • 0.5 st röd lök
  • 1 st paprika
  • 35 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Salta och peppra kycklingen. Bryn dem runt om i smör. Medan den steker tvätta av potatisen och halvera den. Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i stora klyftor.
  3. Lägg kyckling, potatis, rödlök och vitlök i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Strö över oregano. Tillaga i mitten av ugnen ca 35 min.
  4. Blanda ingredienserna, utom maizena, till såsen i en kastrull. Koka upp och låt koka 3–4 min. Red med majsstärkelse.
  5. Skala och strimla lök. Kärna ur och strimla paprika. Lägg på ett fat tillsammans med spenat.
  6. Servera.
Tips från oss
Ett lätt sätt att kolla så att kycklingen är genomstekt är att trycka ner en gaffel i den och sen pressa upp köttsaft. Är den genomskinlig så är du säker på att kycklingen är färdig.

Varnings ikonAnslutningsproblem