Rostad kyckling med spenatsallad
194.2
Rostad kyckling med spenatsallad
recipe
City gross
35 min

Rostad kyckling med spenatsallad

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • raps/matolja
  • salt
  • 1 tsk timjan
  • 25 g basilika
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 st kycklingklubbor
  • 100 g spenat
  • 0.5 st purjolök
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk grov senap
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta.
  3. Blanda samman timjan, basilika, smör, pressad vitlök, salt och peppar. Lyft skinnet på kycklingen, lägg en liten klick av smöret under skinnet och tryck ut det. Lägg på potatisen och rosta i ugn ca 35 min.
  4. Blanda spenat med hackad purjolök, honung, senap, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem