
Sötsur kyckling i ugn
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 250 g nudlar
- 600 g kycklingbröstfilé
- smör
- salt
- svartpeppar
- 200 g palsternacka
- 1 st gul lök
- smör
- 2 msk ketchup
- 2 msk japansk soja
- 2 msk honung
- 2 klyftor vitlök
- 20 g ingefära
- 1 tsk sriracha
- 1 dl vatten
- 1 st lime
- 35 g rucola
- 150 g sugarsnaps
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
- Stek kycklingen tills den fått fin färg i smör, krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form.
- Skala och strimla palsternacka och lök. Använd en potatisskalare till palsternackan för att göra tunna strimlor. Stek mjukt i smör. Rör i ketchup, soja, honung, skalad och riven vitlök, skalad och riven ingefära, sriracha och vatten. Häll över kycklingen och laga i ugn ca 20 min.
- Servera med lime, rucola och strimlad sugarsnaps.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Har du provat att pickla palsternackor? Skala och riv dem grovt, blanda med 1 msk skalad och riven ingefära, socker och vinäger.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna