Sataykyckling med champinjoner och cocktailtomater i krämig sås
recipe
City Gross
35 min

Sataykyckling med champinjoner och cocktailtomater i krämig sås

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
204,00 kr

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 250 g champinjoner
  • 1 tsk raps/matolja
  • 600 g kyckling
  • 2 dl kokosmjölk
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 st lime
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Ansa och skiva champinjonerna. Stek svampen i olja tills den har fått fin färg. Lägg över den på ett fat.
  3. Stek kycklingen i omgångar tills den har fått fin färg. Lägg tillbaka svampen, rör i kokosmjölk och cocktailtomater. Låt grytan sjuda tills tomaterna börjar kännas mjuka.
  4. Tvätta av limen och riv av skalet, rör ner det i grytan. Smaka av med ev mer salt och peppar.
  5. Servera med pressad lime.
Tips från oss
Om du vill kan du servera tomaterna till den färdiga rätten.

Varnings ikonAnslutningsproblem