Senapsmarinerad kycklingklubba med rotfrukter och fetaostkräm
recipe
City Gross
60 min

Senapsmarinerad kycklingklubba med rotfrukter och fetaostkräm

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 800 g rotfruktsmix
  • 8 st vitlöksklyfta
  • 2 msk raps/matolja
  • 2 krm timjan
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 msk japansk soja
  • 4 st kycklingklubbor
  • 150 g fetaost
  • 2.5 dl yoghurt
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 125 g romansallad
  • 200 g morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg rotsaksstavarna i en långpanna tillsammans med vitlöken som fortfarande är i sitt skal. Ringla över olja och krydda med timjan och salt.
  3. Blanda samman marinaden till kycklingklubborna och pensla på. Lägg klubborna på rotsakerna.
  4. Sätt in kyckling och rotfrukter i ugnen i ca 35 min.
  5. Gör under tiden fetaostkrämen. Smula ner fetaost i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  6. När rotfrukterna är klara så ta upp vitlöken, tryck ur den ur sitt skal och mosa ner den i fetakrämen.
  7. Servera med romansallad och morötter.
Tips från oss

Om du inte skulle uppskatta smaken av dijon kan du byta ut den mot en senap du gillar. En söt och stark passar fint.

Varnings ikonAnslutningsproblem