Skomakarlåda med kycklingSkomakarlåda med kycklingSkomakarlåda med kycklingCook Time: Yield: 4Ingredients:kycklingfilésaltsvartpepparrapsoljapurjolökkalkonbaconbroccolipotatisflytande margarinmjölk 0,5%oxfondrött matlagningsvinInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg kyckling i en plastpåse och tillsätt salt, peppar och olja. Knåda runt så att all kyckling täcks. Värm en grillpanna och låt kycklingen få färg på båda sidor. Lägg över i ugnsfast form och sätt in i ugnen tills de är genomstekta, ca 15-20 minuter.
  3. Strimla purjolök och bacon och stek i en torr panna.
  4. Koka potatis i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Stöt potatis tillsammans med margarin och mjölk till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela broccoli i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten.
  6. Koka ihop oxfond och matlagningsvin ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev. en nypa socker.
  7. Lägg upp mos på tallrikar. Lägg kycklingen på moset och strö över bacon- och purjofräs. Servera med rödvinssky och broccoli.
Skomakarlåda med kyckling
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Skomakarlåda med kyckling

2-9

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk rapsolja
  • 0.5 st purjolök
  • 100 g kalkonbacon
  • 1 st broccoli

Potatismos

  • 1 kg potatis
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 dl mjölk 0,5%

Rödvinssky

  • 1 msk oxfond
  • 1.5 dl rött matlagningsvin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg kyckling i en plastpåse och tillsätt salt, peppar och olja. Knåda runt så att all kyckling täcks. Värm en grillpanna och låt kycklingen få färg på båda sidor. Lägg över i ugnsfast form och sätt in i ugnen tills de är genomstekta, ca 15-20 minuter.
  3. Strimla purjolök och bacon och stek i en torr panna.
  4. Koka potatis i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Stöt potatis tillsammans med margarin och mjölk till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela broccoli i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten.
  6. Koka ihop oxfond och matlagningsvin ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev. en nypa socker.
  7. Lägg upp mos på tallrikar. Lägg kycklingen på moset och strö över bacon- och purjofräs. Servera med rödvinssky och broccoli.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem