Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Snabb sataykyckling med indonesisk gurksalladSnabb sataykyckling med indonesisk gurksalladSnabb sataykyckling med indonesisk gurksalladCook Time: Yield: 4Ingredients:grillpinnarrisminutkycklingsataykryddakokosmjölkgurkarödlökgrön pepparpaprikasaltlimeresten av kokosmjölkencurrysaltfärsk korianderInstructions:
  1. Lägg grillpinnar i blöt.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  3. Marinera kycklingen i sataykryddan enligt anvisningarna på påsen. Trä sen på spett och grilla.
  4. Häll burken med kokosmjölk i en liten kastrull och vispa ihop den. Ibland kan den behöva bli lite varm för att gå ihop. Men den ska bara bli precis ljummen. Ta 1 dl och häll i en stor skål.
  5. Dela gurkan i båtar, skala och finhacka löken, kärna ur och skiva grönpepparn tunt, kärna ur och strimla paprikan. Blanda allt i skålen. Smaka av med salt. Riv av skalet från limen, spara det till såsen. Pressa i saften från 0,5 lime ner i skålen. Rör runt och ställ i kylen tills det är dags att äta.
  6. Koka upp kokosmjölken i en gryta. Krydda den med curry och salt. Lägg i det rivna limeskalet. Låt såsen gå ihop till något tjockare konsistens.
  7. Servera med färsk koriander.
Snabb sataykyckling med indonesisk gurksallad
recipe
35 min

Snabb sataykyckling med indonesisk gurksallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • grillpinnar
  • 4 dl ris
  • 550 g minutkyckling
  • 35 g sataykrydda

Gurksallad

  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 st gurka
  • 1 st rödlök
  • 1 st grön peppar
  • 1 st paprika
  • salt
  • 1 st lime

Sås

  • resten av kokosmjölken
  • curry
  • salt
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Lägg grillpinnar i blöt.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  3. Marinera kycklingen i sataykryddan enligt anvisningarna på påsen. Trä sen på spett och grilla.
  4. Häll burken med kokosmjölk i en liten kastrull och vispa ihop den. Ibland kan den behöva bli lite varm för att gå ihop. Men den ska bara bli precis ljummen. Ta 1 dl och häll i en stor skål.
  5. Dela gurkan i båtar, skala och finhacka löken, kärna ur och skiva grönpepparn tunt, kärna ur och strimla paprikan. Blanda allt i skålen. Smaka av med salt. Riv av skalet från limen, spara det till såsen. Pressa i saften från 0,5 lime ner i skålen. Rör runt och ställ i kylen tills det är dags att äta.
  6. Koka upp kokosmjölken i en gryta. Krydda den med curry och salt. Lägg i det rivna limeskalet. Låt såsen gå ihop till något tjockare konsistens.
  7. Servera med färsk koriander.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem