Snabbmarinerade kycklingben med ingefärs -och lingonyoghurt
recipe
City Gross
45 min

Snabbmarinerade kycklingben med ingefärs -och lingonyoghurt

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
268,60 kr

Ingredienser

  • 8 st kycklingben
  • 3 msk mango chutney
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 400 g palsternacka
  • 2 st röd lök
  • 500 g potatis
  • 200 g morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 2 tsk lingonsylt
  • 2 krm ingefära
  • 1 krm honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 35 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Marinera kycklingen. Lägg kycklingen i en påse eller i en bunke. Rör ihop chutney, olja, soja, balsamvinäger, salt och peppar. Häll marinaden över kycklingen och se till att den blir helt insmord av marinad. Låt ligga tills det är dags att lägga in den i ugnen.
  3. Skala palsternackor och lök. Tvätta av potatis och morötter. Skär allt i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olja, salta. Lägg på kycklingen och ringla över marinaden. Laga i ugn ca 30-35 min.
  4. Rör ihop yoghurt, lingon, ingefära, honung, salt och peppar.
  5. Servera med spenat.
Tips från oss
Har du tid så låt kycklingbenen marinera en stund extra, varför inte över natten?

Varnings ikonAnslutningsproblem