Somrig ramen med grillad kyckling
recipe
City Gross
35 min

Somrig ramen med grillad kyckling

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

210,60 kr

Ingredienser

  • 200 g vitkål
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk socker
  • 20 g färsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 250 g nudlar
  • 1 st knippe salladslök
  • 0.5 st röd chili
  • 30 g färsk ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 l vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 st stjärnanis
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • aluminiumfolie
  • 1 st rädisor, i strut

Gör så här

  1. Strimla kålen fint, krama den med händerna. Rör ihop den med soja, socker, skalad och riven ingefära och fint hackad chili. Låt stå tills det är dags att äta.
  2. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Strimla salladslöken, spara hälften till serveringen. Hacka chili, ingefäran och vitlök fint.
  4. Koka upp buljongen med salladslök, chili, ingefära, vitlök och stjärnanis. Sjud i ca 20 min.
  5. Salta och peppra kycklingen. Grilla och låt den sen vila i folie, skär den innan servering i tunna skivor.
  6. Skiva rädisorna tunt.
  7. Fördela nudlar i skålar, toppa med salladslök, kål, rädisor och strimlad kyckling.
  8. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem