Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Sopa de Lima med grillad kyckling, lime & tortillasticksSopa de Lima med grillad kyckling, lime & tortillasticksSopa de Lima med grillad kyckling, lime & tortillasticksCook Time: Yield: 4Ingredients:tortillabrödolja till stekningrödlökvitlöksklyftorgrön peppargrön paprikatomaterolja till stekningvattenkycklingfondlime, saftenlime, skaletkycklingbröstfiléolja till stekningspiskumminsaltsvartpepparoreganoInstructions:

1. Gör tortillastrimlor. Hettar upp en stekpanna med olja. Rulla ihop tortillorna till en rulle och skär dem i 0,5 cm breda strimlor. Stek dem frasiga i olja och lägg dem sen på ett hushållspapper.
2. Skala och hacka löken och vitlöken. Finhacka hela grön pepparn, tärna paprika och kärna ur och tärna tomaterna.
3. Hetta upp oljan i en kastrull, stor nog för soppan. Lägg i löken och fräs den, utan att bränna, i ca 5 minuter. Rör om då och då.
4. Tillsätt vitlök och grön peppar . Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vatten, buljong/fond, tomat, paprika, limejuice och rivet skal. Låt koka upp, sänk värmen och sjud under lock i ca 15 minuter. Gör under tiden kycklingen.
5. Lägg kyckling, olja, spiskummin, salt och peppar i en skål och vänd runt så att kryddorna fördelas på kycklingen. Grilla.
6. Smaka av soppan med ev mer salt och peppar, servera med skivad grillad kyckling, oregano och tortillastrimlor.

Sopa de Lima med grillad kyckling, lime & tortillasticks
recipe
45 min

Sopa de Lima med grillad kyckling, lime & tortillasticks

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 8 st tortillabröd
  • olja till stekning
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st grön peppar
  • 1 st grön paprika
  • 3 st tomater
  • olja till stekning
  • 1 l vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 st lime, saften
  • 1 st lime, skalet
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • olja till stekning
  • 3 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano

Gör så här

  1. Gör tortillastrimlor. Hettar upp en stekpanna med olja. Rulla ihop tortillorna till en rulle och skär dem i 0,5 cm breda strimlor. Stek dem frasiga i olja och lägg dem sen på ett hushållspapper.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Finhacka hela grön pepparn, tärna paprika och kärna ur och tärna tomaterna.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull, stor nog för soppan. Lägg i löken och fräs den, utan att bränna, i ca 5 minuter. Rör om då och då.
  4. Tillsätt vitlök och grön peppar . Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vatten, buljong/fond, tomat, paprika, limejuice och rivet skal. Låt koka upp, sänk värmen och sjud under lock i ca 15 minuter. Gör under tiden kycklingen.
  5. Lägg kyckling, olja, spiskummin, salt och peppar i en skål och vänd runt så att kryddorna fördelas på kycklingen. Grilla.
  6. Smaka av soppan med ev mer salt och peppar, servera med skivad grillad kyckling, oregano och tortillastrimlor.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem