Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Soppa med kycklingSoppa med kycklingSoppa med kycklingCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökvitlöksklyftorpurjolökrotsellerimorötterkycklingklubborraps/matolja till stekningvitt matlagningsvindragonvattenkycklingfondgräddevitvinsvinägersaltvitpepparvitlöksbaguetterspenatInstructions:1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Ansa purjolöken och strimla den fint. Skala och tärna rotselleri och morötter fint.
2. Dela kycklingen i leden så att varje klubba blir i två delar.
3. Hetta upp en stor kastrull med olja och stek gul lök, vitlök, purjolök, rotselleri och morötter. Lägg i kyckling och matlagningsvin. Stek i ett par minuter till.
4. Rör i dragon, vatten, fond och grädde, koka upp. Låt sjuda på medelvärme tills kycklingen är helt genomkokt, det tar ca 30 min. Värm baguetterna enligt anvisningarna på paketet.
5. Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen. Lägg tillbaka kycklingköttet i soppan, smaka av med vinäger, salt och peppar.
6. Servera tillsammans med vitlöksbröd och spenat.

Soppa med kyckling
recipe
45 min

Soppa med kyckling

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st purjolök
  • 200 g rotselleri
  • 300 g morötter
  • 4 st kycklingklubbor
  • raps/matolja till stekning
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 tsk dragon
  • 3 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2.5 dl grädde
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 st vitlöksbaguetter
  • 50 g spenat

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Ansa purjolöken och strimla den fint. Skala och tärna rotselleri och morötter fint.
  2. Dela kycklingen i leden så att varje klubba blir i två delar.
  3. Hetta upp en stor kastrull med olja och stek gul lök, vitlök, purjolök, rotselleri och morötter. Lägg i kyckling och matlagningsvin. Stek i ett par minuter till.
  4. Rör i dragon, vatten, fond och grädde, koka upp. Låt sjuda på medelvärme tills kycklingen är helt genomkokt, det tar ca 30 min. Värm baguetterna enligt anvisningarna på paketet.
  5. Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen. Lägg tillbaka kycklingköttet i soppan, smaka av med vinäger, salt och peppar.
  6. Servera tillsammans med vitlöksbröd och spenat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem