Stekt kycklingbröst med äpple och fänkål
recipe
City Gross
35 min

Stekt kycklingbröst med äpple och fänkål

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
243,00 kr

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 500 g palsternacka
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 0.5 st purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 dl äppeldryck, koncentrat
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st äpple
  • 0.5 st fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj potatis och palsternacka, dela i mindre bitar. Häll på olivolja och smaksätt med timjan, salt och peppar. Sätt i ugn 30 min.
  3. Bryn kycklingbröst i smör och olja, lägg i en ugnsform. Sätt i ugn 15 min.
  4. Strimla purjolök och fräs i smör. Pudra på mjöl och slå på äppeljuice, vatten, grädde och kycklingfond. Koka upp och låt sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva äpple och fänkål tunt, blanda med olivolja och vitvinsvinäger.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem