
Stekt kycklingbröst med champinjonsås och bulgur
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 280 g bulgur
- 600 g kycklingbröstfilé
- smör till stekning
- olja till stekning
- salt
- svartpeppar
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 150 g champinjoner
- 3 msk smör
- 1.5 msk vetemjöl
- 0.5 dl crème fraiche
- 3.5 dl mjölk
- 2 msk japansk soja
- salt
- svartpeppar
- 125 g körsbärstomater
- 35 g salladsmix
- 1 msk olivolja
- 1 st färsk persilja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Bryn kycklingen i smör och olja, salta och peppra. Lägg i en ugnsform. Sätt i ugn 20 min.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna och fräs i smör. Pudra på mjöl och häll i crème fraiche, mjölk och soja. Låt sjuda 10 min och smaka av med salt och peppar.
- Dela tomaterna och blanda med sallad och olivolja.
- Servera med hackad persilja.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna