Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Stekt kycklingbröst Stekt kycklingbröst Stekt kycklingbröst Cook Time: Yield: 4Ingredients:kycklingbröst med skinnolivoljasmörknippe salviavitlöksklyftorsaltvitpeppar från kvarnInstructions:
  1. Peta in salviablad under skinnet på kycklingbrösten, salta och peppra. Krossa vitlöken med sidan av knivbladet. Ta i hälften av smöret och olivolja i pannan, lägg nu ner kycklingen med skinnsidan nedåt.
  2. Ta i vitlöken och salvian och stek Bryn kycklingen med skinnsidan nedåt i stekpanna i olja. Tillsätt vitlök och några salviakvistar och stek kycklingen på skinnsidan på medelhög värme ett par minuter.
  3. Ta i en sista klick smör och vänd kycklingbröstet. Stek vidare 4-5 minuter på medelhög värme och under tiden öser vi kycklingbröstet med det goda smöret med smak av vitlök och salvia .
  4. Mjukstek kycklingen till en innertemperatur av 70-72 grader och låt vila ett par minuter innan ni skivar upp till servering så behåller den sin saftighet.
  5. Skiva upp kycklingbröstet och servera med tex. sallad på broccoli.
Stekt kycklingbröst
recipe
35 min

Stekt kycklingbröst

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröst med skinn
  • olivolja
  • 50 g smör
  • 1 st knippe salvia
  • 3 st vitlöksklyftor
  • salt
  • vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Peta in salviablad under skinnet på kycklingbrösten, salta och peppra. Krossa vitlöken med sidan av knivbladet. Ta i hälften av smöret och olivolja i pannan, lägg nu ner kycklingen med skinnsidan nedåt.
  2. Ta i vitlöken och salvian och stek Bryn kycklingen med skinnsidan nedåt i stekpanna i olja. Tillsätt vitlök och några salviakvistar och stek kycklingen på skinnsidan på medelhög värme ett par minuter.
  3. Ta i en sista klick smör och vänd kycklingbröstet. Stek vidare 4-5 minuter på medelhög värme och under tiden öser vi kycklingbröstet med det goda smöret med smak av vitlök och salvia .
  4. Mjukstek kycklingen till en innertemperatur av 70-72 grader och låt vila ett par minuter innan ni skivar upp till servering så behåller den sin saftighet.
  5. Skiva upp kycklingbröstet och servera med tex. sallad på broccoli.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem