Stekta kycklingbröstfilé med bulgursallad
244.4
Stekta kycklingbröstfilé med bulgursallad
recipe
City Gross
25 min

Stekta kycklingbröstfilé med bulgursallad

Ingredienser

  • 280 g bulgur
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 st citron
  • 1 msk honung
  • 150 g cocktailtomater
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st färsk persilja
  • 35 g salladsmix
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och finhacka vitlök, blanda med olivolja, pressad citron och honung.
  3. Dela tomaterna, hyvla gurkan och skiva fänkålen tunt, gärna på en mandolin. Hacka persiljan och blanda med tomater, gurka, fänkål och sallad. Slå på dressingen och blanda med den kokta bulgurn. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek kycklingen i smör och olja. Salta och peppra.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem