Sticky jerk med nektarinsalsa, tortillabröd och limemajo
Sticky jerk med nektarinsalsa, tortillabröd och limemajo
recipe
City Gross
45 min

Sticky jerk med nektarinsalsa, tortillabröd och limemajo

Ingredienser

  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 30 g färsk ingefära
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 msk farinsocker
  • 0.5 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm salt
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 3 st nektariner
  • 1 st paprika
  • 0.5 st rödlök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g morötter
  • 4 msk majonnäs
  • 1 st lime
  • 8 st tortillabröd

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Häll den i en påse och lägg i kycklingen. Låt den marinera i ca 15 min, gärna längre om tid finns.
  2. Gör salsan. Tärna nektariner och paprika. Skala och hacka löken. Lägg i en skål och rör i olivolja, salt och peppar.
  3. Skala och strimla morötterna med en potatisskalare.
  4. Rör ihop majonnäs med limeskal och saft.
  5. Grilla kycklingen och skär den sen i skivor.
  6. Servera allt i tortillabröd.
Tips från oss

Jerk är en karibisk kryddblandning som passar fint till kyckling men även till fläskkött. Ett recept på en marinad att spara.

Varnings ikonAnslutningsproblem