
Strimlad kycklingfilé i jordnötssås och marinerade champinjoner
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 250 g ris
- 600 g kycklingfilé
- 1 tsk flingsalt
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 1 st gul lök
- 0.5 msk raps/matolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 krm curry
- 0.5 tsk sambal oelek
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
- 3 dl jordnötter
- 125 g champinjoner
- 0.5 st gurka
- 2 msk soja
- 1 msk sweet chili
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Strimla kycklingfilén. Krydda med salt och peppar och stek färdig i en het stekpanna.
- Gör samtidigt såsen i en kastrull. Börja med att skala och hacka löken. Fräs den sedan i lite olja tills den fått lite färg. Pressa i vitlöken, tillsätt curry och sambal oelek. Rör i grädde och vatten. Låt puttra ett par minuter. Dra av från plattan och rör i jordnötter. Mixa sedan med en mixerstav. Späd eventuellt såsen med mer vatten.
- Häll över kycklingen.
- Skiva champinjonerna tunt. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en sked. Skiva i fina månar. Rör samman soja och sweet chili och häll över grönsakerna. Låt marinera tills riset är klart.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna