Strimlad kycklingfilé i jordnötssås och marinerade champinjonerStrimlad kycklingfilé i jordnötssås och marinerade champinjonerStrimlad kycklingfilé i jordnötssås och marinerade champinjonerCook Time: Yield: 4Ingredients:riskycklingfiléflingsaltgrovmalen svartpeppargul lökraps/matoljavitlöksklyftacurrysambal oelekmatlagningsgräddevattenjordnötterchampinjonergurkasojasweet chiliInstructions:

1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Strimla kycklingfilén. Krydda med salt och peppar och stek färdig i en het stekpanna.
3. Gör samtidigt såsen i en kastrull. Börja med att skala och hacka löken. Fräs den sedan i lite olja tills den fått lite färg. Pressa i vitlöken, tillsätt curry och sambal oelek. Rör i grädde och vatten. Låt puttra ett par minuter. Dra av från plattan och rör i jordnötter. Mixa sedan med en mixerstav. Späd eventuellt såsen med mer vatten.
4. Häll över kycklingen.
5. Skiva champinjonerna tunt. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en sked. Skiva i fina månar. Rör samman soja och sweet chili och häll över grönsakerna. Låt marinera tills riset är klart.
6. Servera.

Strimlad kycklingfilé i jordnötssås och marinerade champinjoner
recipe
City Gross
35 min

Strimlad kycklingfilé i jordnötssås och marinerade champinjoner

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 250 g ris
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • 0.5 msk raps/matolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm curry
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 3 dl jordnötter
  • 125 g champinjoner
  • 0.5 st gurka
  • 2 msk soja
  • 1 msk sweet chili

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strimla kycklingfilén. Krydda med salt och peppar och stek färdig i en het stekpanna.
  3. Gör samtidigt såsen i en kastrull. Börja med att skala och hacka löken. Fräs den sedan i lite olja tills den fått lite färg. Pressa i vitlöken, tillsätt curry och sambal oelek. Rör i grädde och vatten. Låt puttra ett par minuter. Dra av från plattan och rör i jordnötter. Mixa sedan med en mixerstav. Späd eventuellt såsen med mer vatten.
  4. Häll över kycklingen.
  5. Skiva champinjonerna tunt. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en sked. Skiva i fina månar. Rör samman soja och sweet chili och häll över grönsakerna. Låt marinera tills riset är klart.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem