Svensk sommarbowlSvensk sommarbowlSvensk sommarbowlCook Time: Yield: 4Ingredients:mathavremajskycklingsaltpepparolivolja till stekningblomkålknippe sparrismajskolvaroljasaltpepparkokta kikärtorolivoljavitlöksklyftacitronsafttahinihackad gräslöksaltpepparknippe rädisorkruka krispsalladdillvipporInstructions:
  1. Koka mathavre enligt anvisningarna på paketet.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den i olja tills den fått fin färg. Laga klart i ugnen till en innertemperatur på 70 grader.
  4. Koka upp vatten till blomkålen och sparrisen. Dela blomkål i små buketter, ansa sparrisen. Förväll sen snabbt.
  5. Skär av majsen från kolven. Stek den i olja tillsammans med salt och peppar.
  6. Gör hummus. Skölj och låt kikärtorna rinna av. Mixa dem med en stavmixer tillsammans med olivoljan. Skala och riv i vitlök. Rör i resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera i skålar och toppa med alla tillbehör, fint skivade rädisor, strimlad sallad och dillvippor.
Svensk sommarbowl
recipe
City Gross
60 min

Svensk sommarbowl

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 190 g mathavre
  • 600 g majskyckling
  • salt
  • peppar
  • olivolja till stekning
  • 1 st blomkål
  • 1 st knippe sparris
  • 2 st majskolvar
  • olja
  • salt
  • peppar

Hummus

  • 380 g kokta kikärtor
  • 3 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk citronsaft
  • 1.5 msk tahini
  • 3 msk hackad gräslök
  • salt
  • peppar
  • 1 st knippe rädisor
  • 1 st kruka krispsallad
  • 0.5 dl dillvippor

Gör så här

  1. Koka mathavre enligt anvisningarna på paketet.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den i olja tills den fått fin färg. Laga klart i ugnen till en innertemperatur på 70 grader.
  4. Koka upp vatten till blomkålen och sparrisen. Dela blomkål i små buketter, ansa sparrisen. Förväll sen snabbt.
  5. Skär av majsen från kolven. Stek den i olja tillsammans med salt och peppar.
  6. Gör hummus. Skölj och låt kikärtorna rinna av. Mixa dem med en stavmixer tillsammans med olivoljan. Skala och riv i vitlök. Rör i resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera i skålar och toppa med alla tillbehör, fint skivade rädisor, strimlad sallad och dillvippor.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem