Tandorikyckling med vitlöksbaguette och apelsinsallad
recipe
City Gross
45 min

Tandorikyckling med vitlöksbaguette och apelsinsallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

149,00 kr

Ingredienser

  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk torkad korianderblad
  • 1 tsk salt
  • 1 st vitlösklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk kanel
  • 3 st apelsiner
  • 300 g morötter
  • 1.5 st rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 300 g baguetter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett par snitt i kycklingen. Lägg kycklingen i en skål, ta i alla kryddorna samt riv vitlöken och blanda i även den. Ta i yoghurten och olivoljan.
  2. Massera in allt i kycklingen, låt den marineras så länge du kan. Om du vill, så är detta perfekt att göra dagen innan.
  3. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, stek i ugnen i 30 min.
  4. Skala apelsinerna och skär i skivor. Skala morötterna och rödlöken.
  5. Riv morötterna och finhacka löken.
  6. Fördela allt på ett fat/större tallrik, ringla över olivoljan.
  7. Baka av baguetterna och ät tillsammans med kycklingen och salladen.

Varnings ikonAnslutningsproblem