
Timjankyckling med rostade rödbetor & chevré
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 700 g rödbetor
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- 1 dl yoghurt
- 140 g getost
- 1 klyfta vitlök
- 25 g persilja
- honung
- 500 g kycklingbröstfilé
- smör
- rapsolja
- 1 tsk torkad timjan
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och klyfta rödbetorna. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olja. Salta och peppra. Laga i ugn ca 35-40 min.
- Bryn kycklingen i smör och olja. Krydda undertiden med timjan, salt och peppar. När de fått fin färg låt dem gå klart i ugnen. Det tar ca 15 min så håll koll så att de inte blir torra.
- Rör samma yoghurt, getost och skalad och pressad vitlök. När allt är klart i ugnen ta ut plåten och klicka på getoströran, klipp över persilja och ringla över honung.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Du kan laga klart kycklingen i stekpanna. Rör i lite vatten och kycklingfond. Lägg på ett lock av folie och låt den långsamt lagas klart.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna