Tom kha gai med kyckling och lime
recipe
City Gross
35 min

Tom kha gai med kyckling och lime

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

229,20 kr

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g palsternackor
  • smör till stekning
  • 1 msk torkad korianderblad
  • 0.5 msk torkad ingefära
  • 4 dl kokosmjölk
  • 200 g bambuskott
  • 5 dl vatten
  • 3 msk sweet chili
  • 1 st lime
  • 2 msk olivolja
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Dela varje kycklingbit på hälften.
  2. Hacka löken och vitlök, skala och skär ner palsternackan i mindre bitar.
  3. Sätt en gryta på spisen, fräs på kycklingen, lök och palsternackor i olivolja tillsammans med de torkade korianderbladen och ingefäran. Häll på kokosmjölk, bambuskott, vatten och sweet chilisås. Låt det hela sjuda i 10-15 min.
  4. Riv skalet från lime och pressa ur juicen, blanda skal och juice i en skål med olivoljan. Servera soppan i skålar, ringla över limedressingen.
Tips från oss
Några droppar fisksås i soppan är aldrig fel. Ger en liten umami-smak, var försiktig med saltet bara om man använder sig av fisksås - den har lite samma nytta.

Varnings ikonAnslutningsproblem