Ugnsbakad kyckling med blomkålsris
191.6
Ugnsbakad kyckling med blomkålsris
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad kyckling med blomkålsris

Ingredienser

  • 1 st hel kyckling
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 st blomkålshuvud
  • 3 msk smör
  • 2 krm curry
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 dl grädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk oregano
  • 400 g körsbärstomater
  • salt
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Laga i ugn ca 40 min.
  3. Riv eller hacka blomkålen. Smält smöret tillsammans med curry i en stekpanna och stek blomkålen med pressad vitlök i ca 10 min tillsammans med salt och peppar. Blomkålen ska fortfarande vara krispig när den är klar.
  4. Blanda grädde, sambal oelek, tomatpuré, chutney, oregano och körsbärstomater i en gryta. Sjud i ca 20 min. Smaka av med salt.
  5. Servera med rucola.
Tips från oss
Om du inte vill smaksätta ditt blomkålsris så använd inte vitlöken eller curryn.

Varnings ikonAnslutningsproblem