
Ugnsrostad kyckling med sesam & soja
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 4 dl ris
- 600 g kycklingbröstfilé
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 3 msk japansk soja
- 1 msk sesamfrö
- 0.5 st gurka
- 250 g körsbärstomat
- 35 g rucola
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk chilisås
- 1 tsk curry
- 4 st tortilla
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
- Bryn kycklingen i en stekpanna med olja. Salta och peppra och lägg i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen först ca 10 min.
- Ta ut formen och häll över soja och sesamfrö, stek tills innertemperaturen på kycklingen är 72 grader, ca 15 min till.
- Skiva gurkan och halvera tomaterna, blanda med rucola.
- Blanda crème fraiche med chilisås och curry.
- Strimla tortillabröden fint. Stek dem krispiga.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Rulla ihop bröden innan du skär dem. Då får du jämna fina strimlor.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna