Ugnsrostade rotfrukter med kycklingklubbor & kall vitlökskräm
151.2
Ugnsrostade rotfrukter med kycklingklubbor & kall vitlökskräm
recipe
City Gross
35 min

Ugnsrostade rotfrukter med kycklingklubbor & kall vitlökskräm

Ingredienser

  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sweet chili
  • 4 st kycklingklubbor
  • 2 st rödbetor
  • 500 g morötter
  • 200 g potatis
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 dl yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm tabasco
  • 2 krm salt
  • 70 g machésallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda soja och sweet chili. Pensla kycklingklubborna. Lägg på en plåt.
  3. Tvätta och klyfta rödbetor, morötter, potatis och lök. Lägg runt kycklingen, ringla över olja, salta och peppra. Laga i ugn i ca 35 min.
  4. Gör såsen. Blanda yoghurt med pressad vitlök. Smaka av med tabasco och salt.
  5. Servera med sallad.
Tips från oss
Har du tid så marinera kycklingen en stund, eller varför inte över natten?

Varnings ikonAnslutningsproblem