Vietnamesisk kycklingsoppa
Vietnamesisk kycklingsoppa
recipe
City Gross
35 min

Vietnamesisk kycklingsoppa

Ingredienser

  • 100 g morot
  • 1 st schalottenlök
  • 10 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 50 g citrongräs
  • 3 krm ingefära
  • 3 msk chilisås
  • 2 krm sambal oelek
  • 250 g nudlar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 st lime
  • 100 g jordnötter
  • 180 g böngroddar
  • 600 g kyckling

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor och stek på medelvärme. Lägg kycklingstrimlorna åt sidan.
  2. Skala och finhacka morot och schalottenlök.
  3. Fräs morot och schalottenlök i en gryta, tillsätta vatten, fond/buljong, krossat citrongräs (se tips), ingefära, chilisås och sambal oelek. Låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt den stekta kycklingen. Låt puttra några minuter på svag värme
  4. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
  5. Skiva sockerärtor.
  6. Häll av nudlarna och tillsätt i kycklingsoppan. Garnera soppan med skivade sockerärtor, pressad lime, jordnötter och böngroddar.
  7. Servera
Tips från oss
Banka sönder citrongräset med hjälp av knivskaftet, då avger det mer smak. En skvätt japansk soja är också gott i soppan

Varnings ikonAnslutningsproblem