Wokad kyckling med krispiga grönsaker och sötstark sojasås
recipe
City Gross
35 min

Wokad kyckling med krispiga grönsaker och sötstark sojasås

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
184,80 kr

Ingredienser

  • 4 dl ris

Sås

  • 2 krm sambal oelek
  • 1.5 msk socker
  • 2.5 dl vatten
  • 1.5 msk kalvfond
  • 3 msk japansk soja
  • 1.5 msk maizena
  • 250 g morötter
  • 200 g vitkål
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk raps/matolja
  • 2 tsk curry

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Gör såsen. Blanda sambal oelek, socker, vatten, fond/buljong och soja i en liten gryta. Låt såsen sjuda några minuter så att sockret löser sig. Red av med maizena utrört i lite vatten och låt såsen sjuda tills den tjocknar.
  3. Skala och finstrimla morötterna. Strimla även kålen och kycklingen.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna tillsammans med curry. Stek kycklingen tills den i princip är klar. Häll i grönsakerna och stek dem snabbt, de ska fortfarande vara krispiga.
  5. Servera genom att ha såsen till eller häll den över kycklingen i stekpannan.

Varnings ikonAnslutningsproblem