Bakad kål med krämig kyckling och mandelgremolataBakad kål med krämig kyckling och mandelgremolataBakad kål med krämig kyckling och mandelgremolataCook Time: Yield: 4Ingredients:vitkålmorötterpalsternackaolivoljasaltsvartpeppargul löksmör till stekningstrimlad kycklingvispgräddemjölkskånsk senapsaltsvartpepparmandelfärsk persiljavitlöksklyftorcitronolivoljasaltsvartpepparInstructions:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Klyfta kålen, 6-8 bitar. Lägg på en plåt. Skala och dela morötterna och palsternackorna. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
3. Hacka löken och fräs i lite smör, ta i kycklingen. Bryn det hela några minuter. Häll på grädde, mjölk och senap. Låt sjuda och bli krämigt, salta och peppra.
4. Rosta mandel i en torr panna. Hacka mandel och persilja. Riv vitlöken på rivjärnet och blanda med nötterna. Riv i citronskalet och pressa i saften, ta i olivoljan. Salta och peppra.
5. Lägg upp den varma kålen, morötterna och palsternackorna på ett fat. Toppa med den krämiga kycklingen och avsluta med att fördela ut mandelgremolatan.
6. Servera.

Bakad kål med krämig kyckling och mandelgremolata
recipe
City Gross
35 min

Bakad kål med krämig kyckling och mandelgremolata

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 400 g vitkål
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gul lök
  • smör till stekning
  • 500 g strimlad kyckling
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk skånsk senap
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g mandel
  • 1 st färsk persilja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st citron
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyfta kålen, 6-8 bitar. Lägg på en plåt. Skala och dela morötterna och palsternackorna. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
  3. Hacka löken och fräs i lite smör, ta i kycklingen. Bryn det hela några minuter. Häll på grädde, mjölk och senap. Låt sjuda och bli krämigt, salta och peppra.
  4. Rosta mandel i en torr panna. Hacka mandel och persilja. Riv vitlöken på rivjärnet och blanda med nötterna. Riv i citronskalet och pressa i saften, ta i olivoljan. Salta och peppra.
  5. Lägg upp den varma kålen, morötterna och palsternackorna på ett fat. Toppa med den krämiga kycklingen och avsluta med att fördela ut mandelgremolatan.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem