
Cajungryta med kyckling
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 200 g risoni
- 300 g kycklinglårfilé
- 390 g chorizo
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- olja till stekning
- 0.5 tsk chilipulver
- 0.5 tsk timjan
- 0.5 tsk spiskummin
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 st lagerblad
- 1 dl chilisås
- 1 dl vatten
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 1 st röd paprika
- 400 g vitkål
- 1.5 msk olivolja
- 0.5 msk äppelcidervinäger
- 0.5 tsk honung
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka risoni enligt anvisningarna på paketet.
- Skär kycklingen i bitar, slanta korven. Skala och strimla löken och vitlöken fint.
- Stek kyckling, korv, gul lök och vitlök i olja. Tillsätt kryddorna, chilipulver, timjan och spiskummin och låt dem fräsa med.
- Häll i soja, lagerblad, chilisås, vatten och grädde. Sjud ca 15 min.
- Strimla paprikan och kålen. Blanda i en skål och rör i olja, vinäger och honung. Krydda med salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna