Grillad hel kyckling med gurksallad och hummusGrillad hel kyckling med gurksallad och hummusGrillad hel kyckling med gurksallad och hummusCook Time: Yield: 4Ingredients:palsternackahel kycklingolivoljasaltsvartpepparminibaguette, vitlökkikärtorfilmjölkolivoljavitvinsvinägervitlöksklyftasaltsvartpeppargurkaisbergssalladolivoljaInstructions:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och dela ner palsternackan i mindre bitar. Lägg kycklingarna på en plåt, snitta brösten och låren. Vänd bröstet neråt och klipp bort bröstbenet, vänd kycklingen och tryckt till med handen så kycklingen trycks ut. Lägg palsternackan runt kycklingen. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen i 35-40 min. De sista 12 min, lägg in baguetterna tillsammans med kycklingen.
3. Häll av kikärterna och lägg i ett mixerglas, häll i filmjölk, olivolja, vinäger och skalad vitlök. Mixa till en slät kräm. Salta och peppra.
4. Skala och hyvla gurkan, lägg den på toppen av det halva salladshuvudet. Dressa med olivolja.
5. Servera.

Grillad hel kyckling med gurksallad och hummus
recipe
City Gross
60 min

Grillad hel kyckling med gurksallad och hummus

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 300 g palsternacka
  • 2 st hel kyckling
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 st minibaguette, vitlök
  • 230 g kikärtor
  • 0.5 dl filmjölk
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st gurka
  • 0.5 st isbergssallad
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och dela ner palsternackan i mindre bitar. Lägg kycklingarna på en plåt, snitta brösten och låren. Vänd bröstet neråt och klipp bort bröstbenet, vänd kycklingen och tryckt till med handen så kycklingen trycks ut. Lägg palsternackan runt kycklingen. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen i 35-40 min. De sista 12 min, lägg in baguetterna tillsammans med kycklingen.
  3. Häll av kikärterna och lägg i ett mixerglas, häll i filmjölk, olivolja, vinäger och skalad vitlök. Mixa till en slät kräm. Salta och peppra.
  4. Skala och hyvla gurkan, lägg den på toppen av det halva salladshuvudet. Dressa med olivolja.
  5. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem