
Grillad kyckling, coleslaw med apelsin
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 st hel kyckling
- 0.5 st citron
- 3 msk rumsvarmt smör
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk dragon
- 1 tsk flingsalt
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 800 g potatis
- 200 g morötter
- 200 g vitkål
- 2 dl matyoghurt
- 2 msk majonnäs
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st apelsin
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Pressa över citron och gnid in kycklingen med citronen.
- Rör ihop smör, skalad och pressad vitlök, dragon, salt och peppar. Lyft försiktigt skinnet och lägg in smöret, spara lite att gnida in skinnet med. Laga i ugn ca 35-40 min.
- Tvätta och koka potatisen mjuk.
- Skala och strimla morötterna fint. Strimla vitkålen fint. Lägg i en skål och rör i yoghurt, majonnäs, skalad och pressad vitlök och pressad apelsin. Smaka av med salt.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Har du provat att grilla kyckling ute på grillen? Det är enkelt och sköter sig själv. Grilla den först på direkt värme och sen indirekt. Du behöver en klotgrill och se till att inte lyfta på locket allt för ofta så att den fina värmen smiter ut. Räkna med att det tar ca 1 timme per kilo.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna