Hel fjärilsgrillad kyckling med potatissalladHel fjärilsgrillad kyckling med potatissalladHel fjärilsgrillad kyckling med potatissalladCook Time: Yield: 4Ingredients:hel kycklingcitronflingsaltrosmarinsalviatimjansvartpepparpotatissugarsnapskörsbärstomaterdijonsenapraps/matoljavitvinsvinägersaltsvartpepparrucolamatyoghurtInstructions:

1. Förbered kycklingen för grill. Lägg kycklingen med bröstet ner. Klippa bort ryggraden med en sax eller skär med en kniv, klipp om båda sidor om ryggraden och plocka bort den.
2. Lägg ut med insidan ner. Tryck till hårt mot bröstbenet med handflatan så att kycklingen plattas ut.
3. Gnid in kycklingen med citronen. Krydda den med salt, rosmarin, salvia, timjan och svartpeppar.
4. Grilla med skinnsidan neråt först tills den fått färg. Vänd och grilla på indirekt värme till 80 grader.
5. Tvätta och koka potatisen mjuk. Dela den sen i bitar och lägg i en skål. Strimla sugarsnaps, dela tomaterna. Blanda med potatisen. Rör i dijon, olja, vinäger, salt och peppar. Strö över rucola.
6. Servera med en klick yoghurt.

Hel fjärilsgrillad kyckling med potatissallad
recipe
City Gross
45 min

Hel fjärilsgrillad kyckling med potatissallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st hel kyckling
  • 0.5 st citron
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk salvia
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar

Potatissallad

  • 800 g potatis
  • 150 g sugarsnaps
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g rucola
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Förbered kycklingen för grill. Lägg kycklingen med bröstet ner. Klippa bort ryggraden med en sax eller skär med en kniv, klipp om båda sidor om ryggraden och plocka bort den.
  2. Lägg ut med insidan ner. Tryck till hårt mot bröstbenet med handflatan så att kycklingen plattas ut.
  3. Gnid in kycklingen med citronen. Krydda den med salt, rosmarin, salvia, timjan och svartpeppar.
  4. Grilla med skinnsidan neråt först tills den fått färg. Vänd och grilla på indirekt värme till 80 grader.
  5. Tvätta och koka potatisen mjuk. Dela den sen i bitar och lägg i en skål. Strimla sugarsnaps, dela tomaterna. Blanda med potatisen. Rör i dijon, olja, vinäger, salt och peppar. Strö över rucola.
  6. Servera med en klick yoghurt.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Det är bra att ha en termometer när det är dags att kolla om kycklingen är genomstekt. Om du är osäker är det bra att sticka ner en kniv i kycklingen, vid benet och pressa upp köttsaft. Är den genomskinlig och klar vet du att kycklingen är genomstekt.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem