
Hel fjärilsgrillad kyckling med potatissallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 st hel kyckling
- 0.5 st citron
- 2 tsk flingsalt
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk salvia
- 1 tsk timjan
- 0.5 tsk svartpeppar
Potatissallad
- 800 g potatis
- 150 g sugarsnaps
- 250 g körsbärstomater
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk raps/matolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- 35 g rucola
- 2 dl matyoghurt
Gör så här
- Förbered kycklingen för grill. Lägg kycklingen med bröstet ner. Klippa bort ryggraden med en sax eller skär med en kniv, klipp om båda sidor om ryggraden och plocka bort den.
- Lägg ut med insidan ner. Tryck till hårt mot bröstbenet med handflatan så att kycklingen plattas ut.
- Gnid in kycklingen med citronen. Krydda den med salt, rosmarin, salvia, timjan och svartpeppar.
- Grilla med skinnsidan neråt först tills den fått färg. Vänd och grilla på indirekt värme till 80 grader.
- Tvätta och koka potatisen mjuk. Dela den sen i bitar och lägg i en skål. Strimla sugarsnaps, dela tomaterna. Blanda med potatisen. Rör i dijon, olja, vinäger, salt och peppar. Strö över rucola.
- Servera med en klick yoghurt.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Det är bra att ha en termometer när det är dags att kolla om kycklingen är genomstekt. Om du är osäker är det bra att sticka ner en kniv i kycklingen, vid benet och pressa upp köttsaft. Är den genomskinlig och klar vet du att kycklingen är genomstekt.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna