
Het kycklinggryta
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 400 g potatis
- 0.5 st gul lök
- 2 klyftor vitlök
- smör
- 500 g kycklingfärs
- 2 dl vatten
- 1.5 msk kycklingfond
- 1 dl ketchup
- 2 msk jalapeño
- 140 g kikärtor
- 250 g broccoli
- 35 g rucola
- 0.5 st gurka
- gräslök
- 1 st tomat
Gör så här
- Tvätta och tärna potatisen, skala och strimla löken. Skala och hacka vitlöken. Stek i smör tillsammans med kycklingfärsen tills allt fått fin färg. Rör i vatten, fond och ketchup. Sjud i 10 min.
- Rör i jalapeño, avrunna kikärtor och broccoli delad i buketter, stammen ska du slanta och röra i. Låt sjuda i 10 min till.
- Servera med rucola, tärnad gurka, fint hackad gräslök och tärnad tomat.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Börja med hälften av jalapeñon om du är osäker på om det blir allt för starkt.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna