Kyckling i sås med dillKyckling i sås med dillKyckling i sås med dillCook Time: Yield: 4Ingredients:rissmörmjölvattenkycklingfondvispgräddekycklingbröstfilédillsaltvitpepparsalladInstructions:
  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, rör ner mjölet. Späd med vatten, fond och grädde. Låt koka upp.
  3. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i såsen. Låt puttra i ca 15 min på svag värme. Rör om då och då.
  4. Tillsätt hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med sallad och ris.
Kyckling i sås med dill
recipe
City Gross
35 min

Kyckling i sås med dill

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 3 msk smör
  • 0.5 dl mjöl
  • 3 dl vatten
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 30 g dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 70 g sallad

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, rör ner mjölet. Späd med vatten, fond och grädde. Låt koka upp.
  3. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i såsen. Låt puttra i ca 15 min på svag värme. Rör om då och då.
  4. Tillsätt hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med sallad och ris.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om du vill kan du smaka av grytan med en skvätt vitvinsvinäger.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem