
Kyckling med apelsinglaze & rödslaw
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 2 msk honung
- 2 msk japansk soja
- 2 msk chilisås
- 1 st apelsin, saft + skal
- 1 tsk sambal oelek
- 2 krm malen ingefära
- 1 klyfta vitlök
- 600 g kycklingbröstfilé
- smör
- salt
- svartpeppar
- 200 g rödkål
- stammen på broccoli
- 0.5 st rödlök
- 1 dl yoghurt
- 2 msk majonnäs
- 2 msk sweet chilisås
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den i en ugnsfast form och ringla över olivolja, salta och peppra. Laga i ugnen ca 35 min.
- Rör ihop glazen till kycklingen: honung, soja, chilisås, saft och skal från apelsin, sambal oelek, ingefära, skalad och pressad vitlök.
- Stek kycklingen i en stekpanna med smör tills den fått fin färg. Salta och peppra. Lägg den i en liten ugnsfast form, häll på glazen och laga i ugn ca 15-20 min. Pensla gärna ett par gånger med glazen.
- Strimla kålen och stammen från broccolin fint. Skala och strimla även löken. Lägg i en skål och krama allt med händerna. Rör i yoghurt, majonnäs och sweet chili.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna