
Kyckling med fetaostbakad sötpotatis och granatäpple
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 500 g sötpotatis
- bakplåtspapper
- 1 msk rapsolja
- 0.5 kruka dragon
- 150 g fetaost
- 1 msk olivolja
- 2 krm svartpeppar
- 600 g kycklingfilé
- salt
- citronpeppar
- 2 msk smör
- 1 st granatäpple
- 100 g solrosfrö
- 2 dl crème fraiche
- 1 st lime
- salt
- svartpeppar
- 35 g spenat
- 1 msk olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta sötpotatisen och dela på mitten. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla potatisen med olja både på skalet och på snittytan. Vänd snittytan neråt och nagga skalet. Laga i ugn ca 20 min. Ta ut och vänd dem uppåt och rör runt med en gaffel. Hacka dragon. Smula fetaosten och lägg på potatisytan med dragon. Ringla över lite olivolja. Strö på svartpeppar. Gratinera ca 5-7 min.
- Krydda kycklingen med salt och citronpeppar. Stek i en stekpanna med smör till fin färg, laga klart i ugn ca 15 min.
- Knacka granatäpplet med en träslev och dela försiktigt mitt itu med en kniv. Plocka ur kärnorna. Strö över potatisen tillsammans med solrosfrö vid servering.
- Blanda crème fraiche med rivet skal av lime och pressa i saften. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda spenat med olivolja.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna