Kyckling med rostad brysselkål och krämig rotfruktssåsKyckling med rostad brysselkål och krämig rotfruktssåsKyckling med rostad brysselkål och krämig rotfruktssåsCook Time: Yield: 4Ingredients:kycklingfiléfranska örterolivoljasaltsvartpepparpotatisrödlökbrysselkålolivoljamorotrotsellerischalottenlökkycklingfondmatlagningsbas 4%franska örterdijonsenapInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Klappa in kycklingfiléerna med kryddor och olja. Bryn dem runtom i en stek- eller grillpanna. Lägg sedan över i en ugnsfast form och tillaga tills de är genomstekta, ca 20-30 minuter. Låt vila 10-15 minuter innan de skärs upp.
  3. Klyfta rödlök tunt. Lägg den tillsammans med brysselkålen i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Blanda med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen vid sidan om kycklingen, ca 25 minuter.
  4. Koka potatis.
  5. Skär grönsakerna i bitar. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka dem mjuka, ca 10-15 minuter, och sila ner vattnet i en skål. Tillsätt 1 dl kokspad, fond, matlagningsbas och gärna lite steksky till grönsakerna och mixa slätt med stavmixer. Spä ev. med ytterligare kokspad till önskad konsistens. Tillsätt örter, senap och smaka av med salt och peppar och ev. en nypa socker.
  6. Servera kycklingen med rotfruktssås, brysselkål och potatis.
Kyckling med rostad brysselkål och krämig rotfruktssås
recipe
WW ViktVäktarna
45 min

Kyckling med rostad brysselkål och krämig rotfruktssås

2-8

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk franska örter
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 800 g potatis

Rostad Brysselkål

  • 1 st rödlök
  • 500 g brysselkål
  • 2 tsk olivolja

Rotfruktssås

  • 100 g morot
  • 100 g rotselleri
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl matlagningsbas 4%
  • 1 tsk franska örter
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Klappa in kycklingfiléerna med kryddor och olja. Bryn dem runtom i en stek- eller grillpanna. Lägg sedan över i en ugnsfast form och tillaga tills de är genomstekta, ca 20-30 minuter. Låt vila 10-15 minuter innan de skärs upp.
  3. Klyfta rödlök tunt. Lägg den tillsammans med brysselkålen i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Blanda med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen vid sidan om kycklingen, ca 25 minuter.
  4. Koka potatis.
  5. Skär grönsakerna i bitar. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka dem mjuka, ca 10-15 minuter, och sila ner vattnet i en skål. Tillsätt 1 dl kokspad, fond, matlagningsbas och gärna lite steksky till grönsakerna och mixa slätt med stavmixer. Spä ev. med ytterligare kokspad till önskad konsistens. Tillsätt örter, senap och smaka av med salt och peppar och ev. en nypa socker.
  6. Servera kycklingen med rotfruktssås, brysselkål och potatis.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem