
Kyckling med vitlökskräm och örtpotatis
6-12
PersonligaPoints per portion
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- 0.5 tsk chiliflakes
- 0.5 st citron
- 1 msk honung
- 2 tsk flytande margarin
- salt
- svartpeppar
- 800 g potatis
- 2 tsk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk torkad timjan
- 2 klyftor vitlök
- 2 dl turkisk yoghurt 10%
- 1 tsk dijonsenap
- 0.5 st romansallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225º.
- Banka ut kycklingfiléerna lite. Blanda samman chili flakes, 1 msk citronsaft och honung. Marinera kycklingen i detta ca 30 minuter.
- Tvätta och borsta potatisen, dela dem på längden och lägg dem i en plastpåse med olivolja. Blanda runt och lägg sedan ut på en ugnsplåt. Strö på flingsalt och timjan. Sätt in potatisarna i ugn ca 30 minuter eller tills de känns färdigstekta.
- Hetta upp margarin i en panna och stek kycklingen, salta och peppra. Var uppmärksam under stekningen då honung lätt kan bränna i pannan om värmen är för hög.
- Skala vitlök och lägg ner hel i pannan med den färdigstekta kycklingen några minuter. Finhacka därefter den stekta vitlöken och blanda det med yoghurt och dijonsenap, smaka av med salt och peppar.
- Servera kycklingen med rostad potatis, vitlökskräm och sallad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
För en lite mildare dijonsmak, välj gärna en honungsdijon.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna