Kyckling med vitlökskräm och örtpotatisKyckling med vitlökskräm och örtpotatisKyckling med vitlökskräm och örtpotatisCook Time: Yield: 4Ingredients:kycklingfiléchiliflakescitronhonungflytande margarinsaltsvartpepparpotatisolivoljaflingsalttorkad timjanvitlökturkisk yoghurt 10%dijonsenapromansalladInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Banka ut kycklingfiléerna lite. Blanda samman chili flakes, 1 msk citronsaft och honung. Marinera kycklingen i detta ca 30 minuter.
  3. Tvätta och borsta potatisen, dela dem på längden och lägg dem i en plastpåse med olivolja. Blanda runt och lägg sedan ut på en ugnsplåt. Strö på flingsalt och timjan. Sätt in potatisarna i ugn ca 30 minuter eller tills de känns färdigstekta.
  4. Hetta upp margarin i en panna och stek kycklingen, salta och peppra. Var uppmärksam under stekningen då honung lätt kan bränna i pannan om värmen är för hög.
  5. Skala vitlök och lägg ner hel i pannan med den färdigstekta kycklingen några minuter. Finhacka därefter den stekta vitlöken och blanda det med yoghurt och dijonsenap, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med rostad potatis, vitlökskräm och sallad.
Kyckling med vitlökskräm och örtpotatis
recipe
WW ViktVäktarna
45 min

Kyckling med vitlökskräm och örtpotatis

6-12

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 st citron
  • 1 msk honung
  • 2 tsk flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • 800 g potatis
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl turkisk yoghurt 10%
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 st romansallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Banka ut kycklingfiléerna lite. Blanda samman chili flakes, 1 msk citronsaft och honung. Marinera kycklingen i detta ca 30 minuter.
  3. Tvätta och borsta potatisen, dela dem på längden och lägg dem i en plastpåse med olivolja. Blanda runt och lägg sedan ut på en ugnsplåt. Strö på flingsalt och timjan. Sätt in potatisarna i ugn ca 30 minuter eller tills de känns färdigstekta.
  4. Hetta upp margarin i en panna och stek kycklingen, salta och peppra. Var uppmärksam under stekningen då honung lätt kan bränna i pannan om värmen är för hög.
  5. Skala vitlök och lägg ner hel i pannan med den färdigstekta kycklingen några minuter. Finhacka därefter den stekta vitlöken och blanda det med yoghurt och dijonsenap, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med rostad potatis, vitlökskräm och sallad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
För en lite mildare dijonsmak, välj gärna en honungsdijon.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem