
Kyckling pot au feu med senapsaioli
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 600 g kycklingbröstfilé
- 100 g rotselleri
- 100 g morötter
- 600 g potatis
- 300 g palsternacka
- 0.5 st purjolök
- smör till stekning
- 8 dl vatten
- 3 msk kycklingfond
- salt
- svartpeppar
Senapsaioli
- 1 dl majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 2 st vitlöksklyftor, rivna
- honung
- salt
- svartpeppar
- 2 st tomater
- 35 g salladsmix
Gör så här
- Tärna kycklingen. Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Både kyckling och rotfrukter kan vara i ganska rejäla bitar.
- Hacka purjolöken och fräs den mjuk i en stor gryta med smör. Rör i kyckling och rotfrukter och häll vatten och fond över alltihop. Koka tills rotfrukterna är färdigkokta, ca 20 min. Smaka av grytan med salt och peppar.
- Rör samman senapsaiolin.
- Tärna tomaterna.
- Servera med sallad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Franskans Pot au feu betyder ungefär "i liten gryta". Det är just vad detta är, en fin liten gryta. Till en klassisk pot au feu serveras det aioli, så det tycker jag att du ska ha med. Du skulle även kunna smaksätta aiolin med pepparrot.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna